Tijd voor een Traprenovatie?

TraprenovatieIs uw trap versleten of bent u toe aan iets nieuws op de trap, dan is Maxima Vloeren uw partner. Met ruim 15 jaar ervaring in het renoveren en stofferen van oude en nieuwe trappen zijn wij een expert op gebied van traprenovatie. Wij bieden u een zeer ruim assortiment aan hoogwaardige materialen voor op de trap zoals hout, pvc en tapijt. Met advies op maat komen wij samen met u tot de beste oplossing voor uw trap.

We spreken over traprenovatie als de al bestaande trap opgeknapt dient te worden met nieuwe materialen. Heeft u een nieuwbouwwoning met een nieuwe trap, dan spreken we over het stofferen of bekleden van de trap. Bij beiden zal het resultaat van ons werk verbluffend zijn.

Wekelijks voeren wij tientallen traprenovaties uit en ruim 900 tevreden klanten gingen u voor. Onze specialisten zitten nooit stil. Wij blijven continu ons assortiment updaten met nieuwe decors en technieken. Wij laten u graag in onze showroom in Haarlem alle mogelijkheden voor traprenovatie zien.

Uw trap bekleden met hout, pvc of tapijt?

Voor het bekleden van uw trap zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunnen we uw trap stofferen met houten overzettreden, een mooi stukje duurzaam tapijt of met de ijzersterke en makkelijk te onderhouden PVC. De keuze is veelal persoonlijke smaak en afhankelijk van het type woning en uw woonsituatie. Daarnaast kunnen natuurlijk ook de kosten van de traprenovatie hier een rol in spelen. Wij hebben voor ieder budget een passende oplossing.

Houten overzettreden zijn echte houten treden die veelal gebruikt worden in wat oudere woningen met een klassieke uitstraling. Het bekleden met echt hout geeft een sfeervolle en hele warme authentieke uitstraling. De keuze in deze overzettreden qua kleur is zéér ruim. Met een paar honderd kleuren in de kleurenwaaiers zit uw favoriet er zeker tussen.

De trap stofferen met PVC wordt nu nog het meest gebruikt in nieuwbouw woningen. Echter worden steeds meer traprenovaties in bestaande woningen ook met PVC uitgevoerd. PVC kan zowel een hele strakke maar ook een klassieke en warme uitstraling geven. De keuze in decors is de laatste jaren explosief toegenomen. Hierdoor kunnen er met een traprenovatie met PVC diverse sferen gecreëerd worden.

Wilt u toch liever een mooi stukje tapijt op de trap dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Tapijt is warmer en zachter dan de andere twee materialen. Ook heeft tapijt een beter dempende werking (Zeker met ondertapijt) en is dit een groot voordeel in oudere en wat meer gehorige woningen.

Met tapijt is het ook mogelijk om de onderkanten (Bij een open trap) en de zijkanten te stofferen. Bij PVC is dit helaas niet mogelijk. Bij hout is het wel mogelijk om de onderkant en achterkant mee te bekleden. De zijkanten helaas niet.

In onze showroom in Haarlem geven wij u persoonlijk advies wat de mogelijkheden zijn voor uw woning. Wij maken graag een passende en vrijblijvende offerte op maat.

Stofferen van een trap is werk voor een vakman

Iedere trap is anders en zo ook iedere traprenovatie. Wilt u de komende 15 tot 20 jaar weer zorgeloos van uw trap kunnen genieten dan is het heel belangrijk dat het werk door een vakman gedaan wordt. Een vakman van Maxima Vloeren kan iedere trap stofferen. Of u nu kiest voor hout, PVC of tapijt, het bekleden van een trap is precisiewerk.

Meten is weten en dat geldt zeker voor een trap renovatie. Het meeste werk zit veelal in de voorbereiding. De trap dient nauwkeurig, trede voor trede ingemeten te worden waarna alle treden exact op maat gemaakt worden. Bij PVC worden er ook nog is speciale trapprofielen op maat gemaakt. Dit gebeurt ook weer trede voor trede.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf de oude producten verwijderen van de trap en de trap zo vlak mogelijk maken. Soms zijn de oude materialen vrij makkelijk te verwijderen maar soms ook niet. Wilt u alleen de loopvlakken laten bekleden en de stootborden schilderen in een gewenste kleur, dan kunt u dit het beste doen voordat de trap bekleed wordt.

Kunt u deze werkzaamheden niet zelf dan kunnen wij dit voor u uit handen nemen. Wij kunnen ook de oude trapbekleding voor u verwijderen en de trap voor u schilderen. Graag helpen wij u in onze winkel verder met advies op maat.

Advies op maat voor uw traprenovatie

Bij iedere traprenovatie is het belangrijk om de juiste keuze te maken.  Zowel bij houten overzettreden, PVC als tapijt zijn er verschillende mogelijkheden. Een goed stukje advies is daarom heel belangrijk voordat u uw keuze maakt.

Bekijk het overzicht hieronder om u een idee te geven wat voor mogelijkheden er zo al zijn.

Mogelijkheden voor een Houten Trap:

Hout op de trapWilt u een dichte trap laten bekleden met houten overzettreden dan kunt u bijvoorbeeld kiezen uit alleen het voetbord van hout of het voetbord en stootbord van hout. Ook is het mogelijk om een antislip strip in de treden te monteren maar dit hoeft niet. De houten treden kunnen in veel verschillende kleuren geleverd worden. Uit diverse kleurenwaaiers kunt u desgewenste kleur kiezen. Onze vakmannen brengen vervolgens uw traptreden in onze eigen werkplaats op kleur.

Wilt u een open trap laten bekleden met hout dan kan dit zowel op het voetbord met overzettreden als helemaal rondom. Bij rondom wordt het voetbord nog steeds bekleed met een overzettrede maar worden de onderkant en achterkant bekleed met een heel mooi dun stukje hout in dezelfde kleur.

Mogelijkheden voor PVC op de trap:

PVC op de trapAls u kiest voor een traprenovatie met PVC dan zijn er verschillende mogelijkheden. Heeft u een dichte trap dan kunt u kiezen uit PVC op alleen het voetbord, of PVC op het voetbord en stootbord. Bij een open trap is dit natuurlijk alleen het voetbord. PVC is verkrijgbaar in meer dan 1200 decors. De juiste kleur kiezen is een zeer persoonlijke keuze maar wij kunnen u hierin zeker adviseren.

Bij het stofferen van een trap met PVC wordt als eerste altijd een trapprofiel op de trapneus gemonteerd. Vervolgens wordt de PVC hierin bevestigd wat tot extra stevigheid en minder slijtage resulteert. Deze trapprofielen zijn slechts voor een klein deel zichtbaar en verkrijgbaar is een 3-tal kleuren. Dit zijn aluminium, zilver en brons.

Mogelijkheden voor Tapijt op de trap:

Tapijt op de TrapBij het stofferen van een trap met tapijt zijn er een aantal mogelijkheden. Allereerst kunt u kiezen of u de trap wel of niet wilt laten stofferen met een ondervloer, ook wel ondertapijt genoemd. Deze ondertapijt zorgt voor extra geluiddemping en meer comfort. De treden zullen nog zachter aanvoelen en nog minder loopgeluid weergeven.

Bij een dichte trap kunt u er ook voor kiezen om de zijkanten mee te laten stofferen. Dit maakt dat de trap er uitziet als één mooi geheel.  Bij een open trap kunt u alleen het loopvlak met de stootneus laten stofferen maar ook is het mogelijk om de treden helemaal rondom te laten stofferen. Dit maakt een open trap helemaal af!

Wat zijn de kosten voor een traprenovatie?

De kosten voor een traprenovatie of het bekleden van een nieuwe trap is van een aantal factoren afhankelijk. Ten eerste is het belangrijk wat voor materiaal u op de trap kiest. Over het algemeen kunnen we stellen dat de goedkoopste oplossing voor de trap tapijt is.

Traprenovatie met tapijt al vanaf 499,- All In

Kiest u voor PVC op de trap dan zijn de kosten gemiddeld al wat hoger dan met tapijt. Dit komt omdat het product PVC gemiddeld iets duurder is dan een gemiddeld stukje tapijt. Ook is het leggen van PVC op de trap een stuk arbeidsintensiever dan tapijt.

Trap renoveren met PVC al vanaf 1995,- All In

 

U bent van harte welkom in onze showroom voor een vrijblijvende offerte. Tevens kunnen wij u voorbeeld trappen laten zien met Tapijt, PVC en Hout.