Zonwering

Zonwering is een vrij algemeen begrip en bevat een breed scala aan producten. Onder zonwering verstaan we bijvoorbeeld zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens. In onze showroom in Haarlem kunt u de werking van diverse producten ervaren.

Zonwering kan als luxe dienen voor thuis maar het kan ook een must zijn. Voor kantoren, ziekenhuizen, bedrijfsruimten en andere werkplekken is zonwering zeker  noodzakelijk. Afhankelijk van het type woning of bedrijfsruimte kan er een keuze gemaakt worden voor de juiste zonwering. Bij oudere huizen en gebouwen passen vaker mooie markiezen. Bij nieuwbouw wordt er meer gebruik gemaakt van bijvoorbeeld knikarmschermen of screens.

Naast de traditionele manier van bediening, komen er steeds meer zonwerende producten op de markt die gericht zijn op gebruikersgemak. Meer en meer zonwering wordt elektrisch bedienbaar of zelfs met een App op je telefoon.

Knikarmschermen als zonwering

De meest voorkomende zonneschermen in zonwering voor particulieren zijn de knikarmschermen. Deze zonneschermen zijn relatief de meest goedkope oplossing en kunnen ook in hele brede maten geleverd worden. Het grote voordeel van knikarm zonneschermen is dat deze een grote uitval hebben. Je kunt hierbij dus ook een groot stuk tuin of terras uit de zon houden.

Voor een grote uitval, van maximaal 5 meter, is wel een zeer stevige muur noodzakelijk. Hoe breder en hoe meer uitval deze zonneschermen hebben, hoe zwaarder ze worden. Naast het weren van de zon kan een zonnescherm ook voor een korte periode dienen als regenscherm. Indien het voor langere tijd regen werend moet zijn, kan er een speciaal doek geplaatst worden.

Markiezen als zonwering

Markiezen zijn van oudsher een zeer stijlvolle zonwering. Met hun mooie kwartronde vorm en vele mooie kleuren kunnen markiezen echt een toegevoegde waarde zijn voor uw huis of bedrijfspand. Markiezen

Markiezen worden nog veel gebruikt bij oudere woningen en bij grote herenhuizen. In Haarlem zijn nog veel van dat soort herenhuizen waarbij markiezen gebruikt worden als zonwering. Het geeft ook een veel mooier aanzien voor het straatbeeld.

Screens en rolluiken

Screens worden steeds vaker gebruikt als zonwering bij nieuwbouw woningen en vooral bij appartementen. Het grote voordeel van screens is dat ze strak op de muur gemonteerd worden en geen uitval hebben. Zelfs op kleine buitenruimtes zoals balkons en terrassen kunnen screens gemonteerd worden. Daarnaast hebben screens ook geen schuine inval van zonlicht zoals bijvoorbeeld knikarmschermen.

Rolluiken zijn een zeer goede zonwering maar dienen tevens als beveiliging. Rolluiken worden heel veel gebruikt bij winkels en bedrijven. Het voornaamste doel is het beveiligen van het pand. Daarnaast zijn rolluiken een prima zonwering.

Bij Maxima Vloer en Raam Totaal in Haarlem hebben we een mooie uitgebreide collectie zonwering. In onze showroom in de Waarderpolder in Haarlem kunt u de meeste producten in het echt ervaren. Veel producten zijn op afstand bedienbaar en ook dat kunt u hier in de showroom uittesten.

Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte bent u van harte welkom bij Maxima Vloer en Raam Totaal.

Ons adres:

  • Fustweg 3
  • 2031CJ Haarlem
  • Tel: 023-5365138
  • Mail: info (@) maximavloeren.nl